Czekoladowe pancakes



Cześć, ostatnio próbowałam pancakes z mąki gryczanej, więc teraz przyszła kolej na mąkę jaglaną. A Ty już próbowałeś/aś ich? Zrobiłam dwie wersje, jedną tradycyjną, a drugą w formie pierniczków. Które wolisz? 😀




Przepis na 2 porcje:

*120g mąki jaglanej,

*1 banan,

*1 łyżka kakao,

*200ml mleka migdałowego,

*1 łyżka erytrytolu,

*1 jajko,

*1 łyżeczka proszku do pieczenia,

*1 łyżka oleju + olej do smażenia.

1.Wszystkie składniki umieść w jednym naczyniu i zblenduj.

2.Następnie smaż pancakes na rozgrzanej patelni, odwracaj na drugą stronę, gdy na powierzchni ciasta pojawią się pęcherzki. Do ich przygotowania możesz również użyć foremek.


Krem truskawkowy:

*150 g serka wiejskiego,

*banan,

*2 łyżki dżemu truskawkowego,

*1 łyżka erytrytolu,

*1 łyżka masła orzechowego.

3. Zblenduj wszystkie składniki na krem i podawaj razem z pancakes.

Smacznego! 😀


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x