Cześć, nie wiesz co zrobić z poświąteczną rybą po grecku?
Proponuję paprykarz, zawsze to jakaś inna forma ryby i dodatkowo nie marnujemy jedzenia. Możesz dodać również świeżej ryby, wtedy trzeba ją najpierw zamarynować, upiec w piekarniku i postępować już dalej według przepisu. Zapraszam. 😀
Przepis na około 6 kanapek:
*125g ryby po grecku( u mnie dorsz, ale możesz użyć innej),
*50g ryżu brązowego,
* 1 marchew,
*1 pietruszka,
*1 łyżka koncentratu pomidorowego,
*sos sojowy
*przyprawy: papryka wędzona, pieprz, papryka ostra i słodka.
+ chleb żytni
1. Ugotuj ryż
2. Marchew i pietruszkę obierz, zetrzyj na tarcę, a następnie przełóż do garna z odrobiną wody i duś przez około 15 min.
3.Umieść w jednym naczyniu rybę, ugotowany ryż, warzywa i pozostałe składniki wymieszaj wszystko, zblenduj i gotowe.
Smacznego! 😀